nieuwe website komt eraan

Onze Salon

Kapsalon Ploegmakers is ontstaan uit een boerderij in Herpen, die gerund werd door Tinus en Hanneke Ploegmakers. Tinus knipte al mensen uit de buurt en nadat Hanneke na een half jaar werken in een kapsalon ook met een schaar overweg kon besloot het stel in 1933 samen een salon te openen. In de loop der jaren groeide de salon en werd de boerderij kleiner.

Zoon Maarten werd op zijn vijftiende door zijn ouders naar Uden gestuurd om ook het kappersvak te leren. Toen Tinus op zijn 65ste stopte nam Maarten zijn taak over in de salon in Herpen, waar Hanneke tot haar 80ste met veel plezier haar vak bleef uitoefenen.

In 1979 opende Maarten een salon in Schaijk. Door zijn succes en meerdere tv-optredens in metamorfoseprogramma’s werd zijn salon al snel te klein en onderging deze een grondige verbouwing.

In 1997 begon Kapsalon Ploegmakers als één van de eerste kappers in Nederland met het zetten van extensions van het merk Great Lengths. Maarten was meteen enthousiast over dit product en ontdekte zijn eigen manier van werken waardoor klanten niet hoeven te wachten op hun extensions. De salon is uitgegroeid tot een van de grootste van Nederland en staat de laatste jaren altijd in de top 3 van Great Lengths. In 2012 is Kapsalon Ploegmakers zelfs verkozen tot Golden Salon. Velen wisten onze salon al te vinden, zo is olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn sinds 2000 een vaste klant.

Bij Kapsalon Ploegkamers vindt u dus behalve producten van uitstekende kwaliteit en een werkwijze volgens moderne technieken ook ruim tachtig jaar aan ervaring en kennis.

Maarten Ploegmakers

Maarten komt uit een kappersgezin met zeven kinderen uit Herpen en wordt op zijn vijftiende naar Uden gestuurd om het kappersvak te leren, zijn ouders vonden dat hij ook maar kapper moest worden.

Lees Meer ...

Toen zijn vader 65 jaar werd, stopte hij ermee en nam Maarten zijn taak over in Herpen.
Als 15 jarige jongen vindt Maarten knippen geen leuke bezigheid, de switch komt pas als hij zich aansluit bij een technische club en zijn eigen zaak begint in 1979. Hij begint met regionale wedstrijden en valt op door zijn rijke fantasie. Mede hierdoor wordt hij uitgenodigd om bij de nationale selectie te komen. Het vele trainen wordt in 1981 en 1983 beloond met het winnen van het  Nederlandse kampioenschap en diverse internationale wedstrijden (Parijs, Londen etc.). Zijn salon in Schaijk werd al snel te klein want hij komt ondertussen ook diverse malen op de TV met het verzorgen van metamorfoses.
Als hij na een reis naar Jamaica geïnspireerd wordt door de haardracht van de rasta’s start hij met het zetten van dreads, zowel van het eigen als kunsthaar. Hij start met het lesgeven hiervan. Ruim 200 salons hebben les gevolgd bij Maarten en zijn team, je mag dus spreken van een enorm succes. Ondertussen is ook de “Ploegmakers techniek” een begrip. Meer hierover lees je op www.dreadlocks.nl

In 2013 viert Maarten zijn 65 verjaardag en tevens zijn 50e jaar in het vak, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet “Waarom zou je stoppen met je hobby?”.

Sissie Ploegmakers

Sissie is vanaf kleins af aan al bezig met het kappersvak, als klein meisje knipt en kleurt ze al haar poppen en iets later zijn haar vriendinnetjes de klos.

Lees Meer ...

Rond haar 15e neemt het serieuzere vormen aan en nadat ze geslaagd is voor haar ondernemer/manager opleiding gaat ze aan de slag bij Kapsalon Ploegmakers. Ondertussen volgt ze diverse opleidingen zoals House of Orange make-up school, Imko Kappersopleiding, 2 Grow by Lóreal, The Hairschool en Redken Color Certification.
Vanaf 2006 heeft ze 2 keer per jaar meegewerkt in het team van Redken voor de Amsterdam Fashion Week. Dit resulteerde in het meewerken aan shows van gerenommeerde Fashion namen zoals o.a. Tommy Hilfiger, Ilja Visser, Supertrash, Jan Boelo en Jan Taminiau. Dit heeft Sissie zes jaar gedaan. Ook weten damesbladen als Libelle haar te vinden als ze haartips nodig hebben.

Door haar passie voor reizen blijft ze altijd on-trend en geïnspireerd en mede daardoor waagde ze in 2012 de stap om mee te doen aan de Coiffure Awards. Hier sleepte ze meteen een nominatie binnen voor een consumer award en in 2015 en 2017 heeft ze zelfs een nominatie binnengehaald voor dames kapsels Noord Brabant, Limburg en Zeeland. In 2016 werd ze 2e in de Blonde Challenge van Redken, een online kleurcompetitie. 
sinds 2017 werkt Sissie als Redken Artist, een functie die inhoudt dat zij trainingen ontwikkeld en door het hele land collega kappers traint. Het doorgeven van kennis geeft Sissie veel voldoening.
Om haar werk te zien kun je kijken op haar instagram pagina: @sissieploegmakers

Online Afspraak Maken

Klik hier

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 08:30-18:00
Woensdag 08:30-18:00
Donderdag 08:30-20:00
Vrijdag 08:00-20:00
Zaterdag 08:00-16:00
Zondag Gesloten

Links

Extentions.nl
Dreadlocks.nl

instagram
recensie

Contact

Kapsalon Ploegmakers
Pastoor van Winkelstraat 30
5374 BJ Schaijk
+31 (0)486 462 115
info@kapsalonploegmakers.nl